Elérhetőségeink

Cím: 8300 Tapolca, Kossuth u. 2.

Telefon/Fax: 87/413-569

Email: titkarsag@elmolight.hu

Telephely nyitvatartása: hétfőtől-péntekig 7-15 óráig

KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT díjat nyertünk

 

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a XII. alkalmommal megrendezett környezetvédelmi bálon hirdetett győztest a Környezet Védelméért díjra pályázók között. Az Elmolight Bt új fejlesztés kategóriában pályázott és nyerte el a díjat.

A nyertes pályázati anyag rövid összefoglalója:

Cégünk elkötelezett híve a környezetvédelmen belül a magyarországi mezőgazdasági hasznosítású talajok regenerálásának, degradáció megállításának. Célunk, hogy ezt olyan formában tegyük, hogy az minél kisebb környezetkárosítással járjon (pl. a javításhoz szükséges termékek/anyagok gyártása környezetbarát legyen – BAT technológia), mindezek mellett még hulladékcsökkentést is érjünk el a technológiánkkal.

A komposztálási technológiai eljárásunk lényege: a hulladéknak tekintett kommunális iszapokat és a mezőgazdaságban egyre nagyobb mennyiségben keletkező (évi 30-40 millió tonna) mellékterméket együttesen kezeljük úgy, hogy a technológiai folyamatunk mikrobiológiailag befolyásolt és biokémiailag ellenőrzött, szabványosítható, szakhatósági engedélyekkel rendelkezik. Az átlagosan 60-90 napos ciklusidővel előállított humusztrágyák a talajban és növénykultúrákban is kedvező hatásúak. Megfelelnek a vonatkozó Magyar Szabványoknak (MSZ-08, MSZ-10-509, MSZ-318/2-85.), valamint az FVM 36/2006. (V.18.) rendelet szerinti termékengedélyeztetési feltételeknek. A fejlesztés leglényegesebb és kiemelkedő előnye a környezetvédelemben, hogy komoly környezeti terhelést jelentő – nagy tömegben képződő - kommunális szennyvíz-iszapokból attraktív, import-műtrágyákat helyettesítő agrár-ipari termék állítható elő, amely árában és talaj-regeneráló hatásában kedvezőbb, mint a műtrágya. Az innováció a hulladék-hasznosítás körébe sorolható. Technológiánknak köszönhetően nagy mennyiségű hulladékot tudunk újrahasznosítani, visszavezetni az anyag- és termékforgalomba.

környezet védelméért díj-Elmolight környezet védelméért díj_Elmolight

környezet védeléért díj_Elmolight

környezet védeléért díj_Elmolight

Az eseményről a zip magazin is megemlékezett.