Elérhetőségeink

Cím: 8300 Tapolca, Kossuth u. 2.

Telefon/Fax: 87/413-569

Email: titkarsag@elmolight.hu

Telephely nyitvatartása: hétfőtől-péntekig 7-15 óráig

Az Elmolight Bt. bemutatása

 

Az ELMOLIGHT Bt., 1998-ban alakult. Cégünk az alternatív növénytápláláshoz szükséges humusztrágyák, komposztok és kerti földek gyártásán túlmenően talajvédelmet segítő kutatásokkal és szolgáltatásokkal, a szerves szennyeződések mikrobiológiai lebontásával, tehát hulladék kezeléssel és hulladék hasznosítással is foglakozik.

A cégünk alaptevékenységei a következők:

  • Kommunális szennyvíziszapok mikrobiológiai kezelése, hasznosítása, irányított komposztálása és a komposztok korlátozás nélküli kereskedelmi forgalomra engedélyeztetése;
  • Kutatási tevékenységek, mikrobiológiai fejlesztések;
  • Oltóanyagok-, humusztrágyák-gyártása és forgalmazása;
  • Szénhidrogénnel szennyezett talaj ártalmatlanítása, kármentesítés, kárelhárítási terv készítése és kivitelezése;
  • Gyógyszergyári fermentációs eljárás után veszélyes hulladékként fennmaradó micélium-iszapok kezelése, hasznosítása
  • Biogáz és bioetanol gyártási melléktermékek, termelési maradékok kezelése és hasznosítása

 

Az Elmolight Bt egyik fő profilja és tevékenysége, hogy kommunális iszapból, szennyvíziszapból - irányított komposztálással - mezőgazdasági piacokra engedélyezett, és korlátozás nélkül forgalomba-hozható termékek előállítása: magas biológiai értékű komposztokat, mikroelem-tartalmú készítményeket valamint kertészeti földkeverékeket állít elő. Évek óta intenzív kutatómunkát folytatunk a talaj-mikrobiológia és biomassza-hasznosítás területein, és eredményeinket sikeresen alkalmazzuk a gyakorlatban. Kutatómunkánk eredményeképpen kifejlesztettünk olyan starterkultúrákat/oltóanyagokat, amelyek alkalmazásával - biztosítva a technológiával szabályozott életkörülményeket - gyorsan és eredményesen komposztálhatók különböző eredetű biomasszák, szennyvíziszapok, hatékonyan bonthatók talajszennyező veszélyes hulladékok: szénhidrogén-származékok, növényi- és állati eredetű zsírok, olajok, gyógyszergyártási szerves veszélyes hulladékok.

A Biomass Super irányított komposztálási technológiával előállított humusztrágyák, komposztok regenerálják és optimalizálják a talajéletet, a Biomass Super és a Cofuna termékcsalád az ország minden régiójában jelen van 2006 óta.

A biomass Super hulladék hasznosítási és komposztálási technológiái több referenciahelyen (Pl.: , Budapest, Dunaújváros, Győr, Hódmezővásárhely, Tapolca, Kunfehértó, Debrecen, Komló stb.) már eredményesen bevezetésre kerültek, alkalmazásuk rendkívül sikeres.

A növényélettani és növénytermesztési igényekhez alkalmazkodó, nyílt rendszerű, alacsony beruházás-igényű - biológiailag irányított - komposztálási eljárásunk, és a kapcsolódó - államilag ellenőrzött, engedélyokiratokkal rendelkező oltóanyagtípusok - a különböző eredetű biomasszák kezelésével piacképes termékek gyártását teszik lehetővé.
A technológia-fejlesztések legfőbb szempontjai tehát a termékként való megjelenítést szolgálják: alacsony beruházás igénnyel - a biológiai folyamat befolyásolásával - működő technológia, a mezőgazdasági, növényélettani feltételekhez illesztett termék-összetétel, a műtrágyákkal való biológiai és ökonómiai versenyképesség biztosítása, a régiós mezőgazdasági struktúrához igazított terméktípusok készítése.

A Biomass Super technológiák alkalmazásával a szennyvíziszapok és különböző biomasszák tovább már nem problémát és költséget jelentenek, hanem lehetőséget és újabb bevételi forrást a szolgáltatóknak.

Az Elmolight Bt. a Cofuna szerves humusztrágya engedélytulajdonosa. A termék múltja és az igazolt kedvező tulajdonságai és képessége alapján, jelentősége továbbra is meghatározó, a az általunk várt jövőbeli szerepe egyértelműen fokozódni fog. Próbálják ki Ön is!

Elmolight Bt. környezetpolitikája itt megtekinthető!