Elérhetőségeink

Cím: 8300 Tapolca, Kossuth u. 2.

Telefon/Fax: 87/413-569

Email: titkarsag@elmolight.hu

Telephely nyitvatartása: hétfőtől-péntekig 7-15 óráig

Innovációs díjat nyert az Elmolight technológia

 
A Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség pályázatot hirdetett a 2011. évi Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Díjelnyerésére.
 
Pályázni egyrészt vállalkozások elmúlt két évben megvalósult innovációs projektjeivel lehetett, másrészt diákoknak, diákcsoportoknak az elmúlt két évben született, megvalósított, vagy megvalósítás alatt lévő innovációs projektötleteikkel.  Az innováció alapja lehet kutatás-fejlesztési eredmény, termékfejlesztés, szabadalom, know-how, technológiatranszfer, informatikai rendszerfejlesztés, szolgáltatás-fejlesztés.
 
Az Elmolight Bt. kommunális szennyvíziszap irányított komposztálása címmel adta be pályázatát a Biomass Super termékcsaládra.

 

A pályázat rövid összefoglalása

A kommunális iszapokat kezelő technológiai folyamat mikrobiológiailag befolyásolt és biokémiailag ellenőrzött, szabványosítható, szakhatósági engedélyekkel rendelkezik. Az átlagosan 60 napos ciklusidővel előállított humusztrágyák a talajban és növénykultúrákban is kedvező hatásúak. Megfelelnek a vonatkozó Magyar Szabványoknak (MSZ-08, MSZ-10-509, MSZ-318/2-85.), valamint az FVM 36/2006. (V.18.) rendelet szerinti termék-engedélyeztetési feltételeknek. A fejlesztés leglényegesebb előnye, hogy komoly környezeti terhelést jelentő – nagy tömegben képződő - kommunális szennyvíz-iszapokból attraktív, import-műtrágyákat helyettesítő agrár-ipari termék állítható elő, amely árában és talaj-regeneráló hatása miatt kedvezőbb, mint a műtrágya. Az innováció a hulladék-hasznosítás körébe sorolható.

innovációs díj Elmolight komposztálási technológia Biomass Super

Elmoligth innovációs díj