Elérhetőségeink

Cím: 8300 Tapolca, Kossuth u. 2.

Telefon/Fax: 87/413-569

Email: titkarsag@elmolight.hu

Telephely nyitvatartása: hétfőtől-péntekig 7-15 óráig

A Cofuna szerves humusztrágya megkapta a bio tanúsítványt

 
Az Európai Unióban – így hazánkban is – a mezőgazdasági termékeket (pl. Cofuna), a belőlük készült élelmiszereket és takarmányokat csak akkor szabad ökológiai (öko, bio, biológiai, organikus) jelöléssel forgalmazni, ha a rájuk vonatkozó közösségi és hazai jogszabályok betartása mellett, az állam hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állították elő, és rendelkeznek ezekről igazolással (Magyarországon tanúsítvánnyal).
 
A „bio” tanúsítás rendszerének főszereplői azok a gazdasági szervezetek, amelyek termelésüket, forgalmazásukat az ide vonatkozó szabályok szerint végzik, hiszen ezzel tekintélyes kockázatot vállalva, hozamokról lemondva jelentősen változtatniuk kell technológiáikon, eljárásaikon, a felhasznált anyagokon a szokványos – környezetet és a fogyasztó ember egészségét kevésbé óvó – eljárásokhoz képest. Az Elmolight Bt. termékeivel és az ország több pontján már sikeresen bevezetett komposztálási technológiáival is folyamatosan arra törekszik, hogy az környezetünket minél inkább védhessük és óvjuk, a talajéletet természetes biológiai úton regeneráljuk.
 
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi és tanúsítja a magyarországi ökológiai élelmiszer-gazdasági szektor szereplőinek munkáját. A Biokontroll ellenőrének feladata, hogy az egyes tevékenységeknek megfelelően kialakított rendszer szerint jegyzőkönyvbe rögzítse a termék előállítás folyamatait, az előírásoktól való eltéréseket. A Biokontroll tanúsítójának feladata, hogy megállapítsa e folyamatok előírásoknak való megfelelőségét, és – ha minden rendben – akkor kiadja a hologrammal és egyedi azonosítóval ellátott tanúsítványt. Eredeti tanúsítvány (igazolás) nélkül nincs ökológiai termék!