Elérhetőségeink

Cím: 8300 Tapolca, Kossuth u. 2.

Telefon/Fax: 87/413-569

Email: titkarsag@elmolight.hu

Telephely nyitvatartása: hétfőtől-péntekig 7-15 óráig

Biomass mirobiológiai oltókultúrák


Biomass mikrobiológiai oltókultúra több felhasználási céllal készül:

  • Lignocellulóz- és ligninbontó mikroorganizmusok koncentrátuma mezőgazdasági melléktermékek (szalma,kukoricaszár, gyümölcstörkölyök, almos istállótrágya) gyorsított és irányított komposztálásához.
  • Lignocellulóz- és humuszképző mikrooganizmusokat tartalmazó, kommunális szennyvíziszap és mezőgazdasági melléktermékek együttes komposztálását megindító, irányító és gyorsító starterkultúra.


A Biomass termékek magas biológiai értékű, patogénmentes- talajjavító és tápanyag-visszapótlás szempontjából értékes komposzt előállítására egyaránt alkalmas. A Biomass oltókultúrákkal előállított komposztokban magas csíraszámban képviselt cellulózbontók jelentősen lerövidítik a szárlebomlást a tarlón.

A Biomass oltóanyagcsalád további tagjai: K, K-O, K-M, Pharma, BP-3 jelzésű változatok a környezetre veszélyes szennyeződések lebontására készülnek. Szennyvíziszap, olajszennyezés, gyógyszergyári melléktermékek kezelésére, valamint, kiemelt minőségű Cofuna humusztrágya előállításához.

Biomass oltóanyag lakossági komposztáláshoz

A Biomass oltóanyagok lignocellulózbontó és humuszképző mikroorganizmusok koncentrátuma, így akár házikerti hulladékokhoz is felhasználható a gyors és irányított komposztálásához.

Biomass oltóanyag kiszerelése: 10L-es zsákokban